» Over ons
Over ons Over ons
 Gemeente
 Onze gemeente draagt de naam   'Ichthuskerk'.  Wij zijn een gemeente van   Jezus Christus. “Ichthus” is het Griekse   woord  voor “Vis”. De eerste Christenen   gebruikten dit symbool. De letters staan voor   Iesous Christos Theou Uios Soter, d.w.z.   Jezus Christus, Zoon van God, Verlosser. Wij   komen uit de traditie van de Gereformeerde   Kerken.

Sinds 1 mei 2004 behoren wij tot de Protestantse Kerk in Nederland en vanaf 1 januari 2012 dragen wij de naam:
Protestantse Gemeente te Elburg – Ichthuskerk
Naast ons in Elburg is er de Hervormde Gemeente die met twee wijkgemeenten ook bij de Protestantse Kerk hoort.
Als gemeente vormen wij een levendige en gastvrije kring. Het jeugdwerk bloeit. Er zijn clubs voor jongere kinderen en tieners. Ruimte is er voor allerlei activiteiten, om te leren, te dienen en veelkleurig te vieren. Er zijn gesprekskringen en avonden rond thema's. De diaconie houdt ons actief betrokken bij de wereld waarvan we deel uit maken. Mensen proberen met aandacht om te zien naar elkaar.